'Black Hole of Death' Cave onthult mysterieuze identiteit van eerste Amerikanen
-- Advertisement --

//

Image title


Er zijn veel theorieën voorgesteld over wie de eerste mensen waren die naar Amerika kwamen. Er bestond echter al jarenlang heel weinig hard bewijs om theorieën te ondersteunen. Tot nu toe. Een groep deskundigen waagde het naar een plek waar niemand eerder was geweest en riskeerde daarbij hun eigen leven. Wat ze ontdekten veranderde de geschiedenis zoals we die kennen. Lees verder om erachter te komen wat er in het Black Hole of Death is gevonden en hoe het alles heeft veranderd.


02. Het zwarte gat


Het jaar was 2007. Alberto Nava, een cartograaf, bracht onderwaterpassages in kaart toen hij op iets verbazingwekkends stuitte: een donker en mysterieus zinkgat in de buurt van de stad Tulum, Mexico. Het donkere gat viel over 100 voet in een holle waterput. Hoewel het niet ongewoon was voor het gebied, was deze put onbekend en moest nog worden onderzocht. Niemand wist welke geheimen op de waterige bodem zouden liggen.


Image title


Cenotes , of met water gevulde grotten, zijn het gevolg van instorten van kalksteen, waardoor het grondwater eronder is blootgesteld.Er zijn naar schatting 6.000 cenotes verspreid over het Mexicaanse schiereiland Yucatan.Toch bleek deze veel veel unieker te zijn dan al het andere.-- Advertisement --


-- Advertisement --